Безбедност и сигурност за автомобили

Безбедносни авто фолии

Сообраќајни несреки се случуваат секој ден, дури и на многу внимателни возачи. Во дел од секундата животот може да неповратно да се промени при евентуална несреќа од:

  • Незаштитените прозори лесно се кршат, и притоа ситни парќиња од стакло се распрскуваат во внатрешноста од возилото.
  • Стаклените парчиња може да предизвикаат длабоки расекотини, како и повреди на очите.
  • Отворот што се создава по кршење на стаклото, го зголемува ризикот за испаѓање на патниците од возилото, што представува водечка причина за смртни случаи при сообраќајните несреќи.

Во случај на несреќа LLumar безбедносните фолии создаваат цврста заштитна бариера помеѓу Вас и стаклото. И со фолија на него стаклото сепак може да се скрши, меѓутоа стаклените парчиња не се распрскуваат туку остануваат на фолијата, па затоа:

Патниците во возилото остануваат заштитени од опасни летечки парчиња стакло.

  • Патниците во возилото остануваат заштитени од опасните, распрскани стаклени парчиња.
  • Патниците се заштитени од испаѓање од возилото.
  • Стаклените парчиња се задржани и не ја попречуваат функцијата на страничните воздушни перничиња.

Имајте доверба во заштитата од LLumar безбедносните фолии за Вас и Вашето семејство.

Заштитете ги Вашите драгоцености

За помалку од пет секунди, крадец може да го скрши стаклото од Вашиот автомобил и да  земе драгоцени предмети. Ова посебно може да биде опасно ако во текот на нападот Вие се наоѓате во автомобилот. LLumar безбедносните фолии се најдобра одбрана против нападите од типот: „скрши, укради“.

  • Задржувајќи го стаклото на место, LLumar го успорува пристапот до внатрешноста на возилото.
  • Продолженото време за кражба и дополнителната галама привлекуваат внимание и предупредуваат за крадец.
  • Ако се наоѓате во возилото за време на нападот, ќе имате повеќе време за да побегнете.

Не дозволувајте да станете жртва! Заштитете го својето семејсво, себеси и Вашите драгоцени предмети со LLumar безбедносните фолии.

Спецификација на карактеристики >>>

Енергетска ефикасност
Фатете чекор со новата иницијатива за заштеда на енергија. LLumar фолиите ја намалуваат потрошувачката на енергија во згради и возила, а со тоа и емисијата на CO2 во воздухот.

>> повеќе за автомобили >> повеќе за градежни објекти
Безбедност и сигурност
Во денешно време криминалот, вандализмот, тероризмот, природните непогоди и секојдневни несреќи се грда реалност. LLumar фолиите ви пружаат одлична можност да ја контролирате, па дури и да ја елиминирате опасноста и штетата што ја предизвикува скршеното стакло...

>> повеќе за автомобили >> повеќе за градежни објекти
Декор & Дизајн
Со декоративните фолии на LLumar како и со GrafiWrap Автомобилски & Декоративни фолии може да се постигнат неверојатни естетски ефекти за декорација и извонреден дизајн на било која сталена површина, парче мебел или на Вашето возило...

>> повеќе за автомобили >> повеќе за градежни објекти
FoliWorld
Трета Македонска Бригада 68
1000 Скопје, Р.Македонија
02 244 3883, 078 305 228
info@folii.mk
Понеделник - петок: 8:30 - 4:00
Сабота: 9:00 - 2:30

Менаџер за инсталација
Горан Антиќ
078 305 228
goran@folii.mk

FoliWorld on Facebook
Индустриски партнери на LLumar